Venera u Blizancima. Horoskop za period od 23.aprila do 8.maja 2015.





Venera je napustila svoje sedište (11.aprila) i preselila se u Blizance, gde je ljubav pod velikim znakom pitanja i gde, kao takva, planira da se zadrži do 8.maja. Kao da joj je neko šapnuo da će nekakvo nevreme, preko noći, da smlati ružičnjak, pokida list, raznese zemlju. Seme, nošeno vetrom, koje neće pustiti svoje korenje. Ljubav, koja neće biti „oplođena“. Bez dramljenja, možda je to sasvim okay u ovom trenutku. Od marta smo pritisnuti bombastičnim cosmo-eventima: dve eklipse, poslednji egzaktni kvadrat Urana-Plutona... mnogo materijala koji treba „svariti“. Prvi aspekt koji je Venera u Blizancima formirala jeste opozicija sa Saturnom. Sve što se „smlatilo“, nije bez razloga. Na pomolu su srčane dileme. Čemu, kome se usmeravati – jedna od glavnih nedoumica. 

Bruje košnice od tračarenja pčela (ne)radilica, koje zabušavaju u prikupljanju nektara. Redovno se jalove planovi izgradnje saća, manjka i propolisa i meda. Samo fušere i čavrljaju, a trut – trut  je lost in space. Ne održava mu se mikroklima sumanute košnice, niti drage volje pruža moralnu podršku svom haremu. Blesavih li žena, znaju li one uopšte šta žele od njega? A zna li ON šta želi od svih njih? Jedna žaoka bi mu dobrodošla da uspostavi disciplinu, iako je naizgled smiren, diplomatičan i spreman da istrpi hireve svojih vrckastih pčelica. One izdaju naređenja, no podložna raspoloženju od trenutka do trenutka (shodno vremenskoj prognozi), što će Marsa (u padu) dodatno izmestiti iz ležišta kako je potlačen neodlučnoj Veneri. Skakuće sa cveta na cvet, pomiriše, ali kad pomisli da je pronašla svoju notu parfema, učini joj se da to nije TO. Šta izabrati? Kupite nešto, odlučite se tobož za jednu stvar od pet isprobanih, dođete kući i počnete da razmatrate svoj izbor... a sutradan, od ranog jutra, trčite u radnju da zamenite ako je moguće. Ne skidajte etiketu momentalno i pričuvajte računče nekoliko dana, preventivno, možda će vam zaista zatrebati. Od oscilatornog raspoloženja i rasejanosti naše Venerice, oseća Mars kako mu migrena (i nesigurnost) polako obmotava ganglije kao hobotnica. Hoćeš – nećeš, pita ga Venerica. Nema preteranog udovoljavanja, strpljenja. 

Slabe zanosi, splašnjavaju naboji čak i prema frižideru. “Fast food & fast love” za usputno utoljavanje gladi, onako s’nogu. Ne rade nas više žmarci u butinama i stomaku, orkestar čitavog zoološkog vrta (ne samo leptirića) za koji se okrivljuje gravitacija. Sve je relativno. Ajnštajn je to lepo objasnio sledećom analogijom: „kada se opržiš o vrelu plotnu deluje ti kao večnost, a kada ti sedi lepa devojka u krilu sat vremena deluje ti kao sekund – to je relativnost“. Jezik  kreće u ofanzivu i osvaja sve ispred sebe. Na scenu stupa: brbljanje, brbljanje, brbljanje! Naglašena je potreba za komunikacijom, manje intimnim druženjem, sedeljkom u kafiću, nekim dobrim filmom, crtaćem, komedijom. Izbegavaju se teške psihološko/filozofske teme, konverzacije su informativne, u nekontinuitetu, pomalo nepovezane, kako misli šibaju kroz glavu tako menjamo pravac, sa jedne na drugu temu. Ne zamarajte previše mozak tragajući za nepostojećom dubiozom ili prenesenim značenjem. Dijalozi su protkani sudarom monologa. Period udaran za učenje (ma kog tipa), ali nas ne drži mesto zbog raspršenije pažnje i nemogućnosti da se dugo bude prikovan u istom mestu – da se ozbiljno zagreje stolica. Učili bismo mi, ali ne po šablonu i ne zbog moranja, nego iz puke radoznalosti – nešto sasvim „levo“, zabavnije, rasterećenije, manjeg obima... umesto onog, što nam se nameće kao dužnost. Obaveze su vrlo mrske. Proleti ptičica pored prozora i refleksivno se okrenemo. Ne mora faliti volje ili ideja, ali reči se pomalo haotično formiraju u difuzne, neubedljive sklopove. „Šta sam ono htela da kažem? Nisam to mislila tako, ne na taj način... da li sam se uopšte dobro izrazila? Hm...“ 

Više o tranzitu Venere (za period od 22.aprila - 8.maja) pročitajte u Elle kolumni: VENERA U BLIZANCIMA 




CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Thanks for reading!
Don't forget: sharing is caring!