Mlad Mesec u Vagi {horoskop 13.oktobar 2015}

RUMI

U kakvom god da ste kavezu, šta god on predstavljao za vas, savršen je trenutak da se razvale rešetke; da se izađe iz robovlasništva na koji se dao sopstveni pristanak. Kaže Uran da nema više opravdanja, jer 21. je vek. Istorijsko ropstvo je davno okončano, a povratak u „kameno doba“ mu se nimalo ne sviđa kao ideja. Stoji preko puta Sunca-Meseca u Vagi („robova“) sa dinamitom i gnevno zahteva oslobođenje. Milom ili silom – nema više trunku tolerancije. Grom u koprivama je njegovo omiljeno maslo. U nekim je odavno nastanjen – prošištao mu ekspres lonac. Predugo mu je mrsio konce(pt) mučan kvadrat Saturna-(rx)Venere. Venera je 9.oktobra izašla iz stacionarno direktnog hoda, a sada je u separacionom kvadratu sa Saturnom u Strelcu. Sezona eklipsi je prošla. GOTOVO. Prošlost više nema smisla. Ni kao hobi u slobodno vreme.

Oslobođenje se tiče svih okorelih, negativnih obrazaca ponašanja, življenja, koji se konstantno reprodukuju, uslovljeno stečenih radnji/emocija; pre svega disfunkcionalnih odnosa, koji se lepe selotejpom iznova i iznova. Sabijski simbol mladog Meseca doslovno daje sliku dvoje uhapšenih – lisice na rukama i ćelija su ono što ih veže – šta god to bilo konkretno, jer i jeste formalne, opipljive prirode. U prenesenom značenju, ovo je slika prinudnih i veoma mučnih odnosa, pre svega muško-ženske prirode. Nalikuju zatvorskoj kazni, koja se predugo i zaludno sprovodi u mišjoj rupi. Možda je uveliko odrađena ili čak apsurdna. Ispaštamo za nešto što mislimo da je naša dužnost/krivica, no nije. Pogrešna uverenja. Određene činjenice (istine) polako počinju da se nameću, kroz stresne situacije, ali i saznanja {rx Severni Čvor je u konjunkciji sa Merkurom, donosi važnu poruku}. Mlad Mesec je na stepenu koji se tiče sudija-porote, teških presuda/osuda, osećanja zaglavljenosti, degradiranja vrednosti u okviru međuljudskih odnosa. Postoji strah od društvenog linča, kritike, potreba da se opravdamo na neki način; objasnimo svoje postupke, razloge zbog čega smo i dalje u svom kavezu. Međutim, to više ne pije vodu. Uran bi da nas „izvrgne ruglu“. Sabijski simbol Urana daje sliku magičnog ćilima koji lebdi iznad depresivne realnosti, svakodnevnog života u industrijskoj zoni {u bukvalnoj interpretaciji}. Uran ima prirodni nagon da ruši sve staro, da razvljaljuje forme, destabilizuje, potura bombe, zemljotrese, uragane... da nas oslobodi svega što nas žulja, što nam oduzima pravo na „besplatni kiseonik“, radi PROTIV nas. Njegov sabijski simbol samo dodatno sugeriše koliko je intenzivna želja za bežanjem, odlaskom. Bar u mislima. Međutim, ukoliko se to ne učini konkretno, onda će ići na pogrešne načine: bežanje od stvarnosti konzumiranjem fantazija, opijata... pribegavanje prevarama. Bilo kakva slamka spasa koja daje prividno rešenje problema. Uran se oseća da ne pripada, distanciran je potpuno od svog sapatnika sa kojim deli istu „ćeliju“. To je obostrano. Problem je više u nama. Kočimo pozitivne promene zbog prethodnih loših iskustava, nepoverenja, straha od neizvesnosti, tuđeg mišljenja, kritike. U navikama se ponekad lako uljuljkuje, a kako Ovidije kaže – vremenom postaju naš karakter. Uran bi taj karakter da razbije čekićem. Želi radikalnu promenu same ličnosti. Ono što je ranije i bilo podnošljivo, postaje ekstremno iritantno.

Sve što ste dugo hteli da ostavite, završite, sada je odličan trenutak. Možete se pozdraviti i sa sobom ili robovlasnikom koji je u vašoj imaginaciji, kog ste ga projektovali na konkretno biće od krvi i mesa. Možete raskinuti nekonstruktivni odnos prema sebi; sa nekim delom sebe {osobinom/navikom, principima, strahovima...} koji vas odavno iritira, pokazao se kao poguban, a koji niste znali kako da korigujete, odbacite. Vreme je da se preseče pupčana vrpca. Opozicija Meseca-Sunca i Urana je donosi KRAJ koji je zapravo: POČETAK. Konkretno, to ćemo videti početkom aprila (7.aprila), kada bude mlad Mesec u Ovnu {u konjunkciji sa Uranom} na stepenu na kom je sada rx Uran {tokom ovog mladog Meseca}. Krenite i od sitnih, naizgled beznačajnih stvari, jer Jupiter u Devici to podržava. Traži zadovoljstvo kroz svakodnevnicu, rad, osećaj produktivnosti, kratkoročne ciljeve. Pomerajte „lagano“ granicu. Novembar je vrlo buran.

Mlad Mesec u Vagi {13.oktobar, 02:05:41h} je na 19°20´ i najviše će ga osetiti oni sa ličnim planetama (druge dekade) u Ovnu, Raku, Vagi, Jarcu.






         

CONVERSATION

2 comments:

Thanks for reading!
Don't forget: sharing is caring!