LUNARNA EKLIPSA U VAGI {23.mart 2016}: When I'm gone!

"First Kiss Underwater" by Eugenia Loli

“Only love interests me, and I am only in contact with things that revolve around love.” – Marc Chagall



Nema ništa specijalno da se kaže, jer ovo je POSLEDNJA lunarna eklipsa u Vagi (3°15’) iz “seta” započetog 19.oktobra 2013., kada je bila prva {na 25°45’ Vage-Ovna}. Nakon nje su usledile eklipse: 15.aprila (25°15’) i 8.oktobra 2014. (15°05’), 4.aprila (14°24’) i 28.septembra 2015. (4°40’). U periodu od 19.oktobra 2013. – 23.marta 2016. pretrpeli smo i sedam kvadrata Venere-Saturna {sedmi je u toku, egzaktan 25.marta}. Konačno ZAVRŠAVAMO sa ovim ciklusom. Vratite filmić unazad, sumirajte utiske. Kakve ste odluke doneli? Jesu li ispravne? Što je najbitnije: jeste li srećni zbog svojih izbora? Evo nam žetve! Paketić maramica ili boca vina? 

Lunarna eklipsa je ogledalo unutrašnje borbe između naših potreba i želja. Za razliku od solarne koja je determinisana sama po sebi, pun Mesec budi u nama nedostatak fokusa i odlučnosti. Sposobnost da se bude objektivan se nameće kao „must have“, ali kad se odlučimo za jedan smer, imamo osećaj da smo ipak zalutali na pogrešnoj adresi. „Ali šta AKO...“ ili „ali sa druge strane, MOŽDA...“ Usponi i padovi, emocionalni ili fizički {najčešće kombinovana tehnika} su prava klackalica. Dva dana se radi naporno, a druga dva je primetan ekstreman nedostatak motivacije. Iz jedne krajnosti u drugu. Energija stalno varira, ali je uzrok u nama samima, ne u spoljašnjim faktorima.

Glavna tema (finalne) lunarne eklipse u Vagi (23.mart) su međuljudski HARMONIČNI odnosi. Kako da se izbalansiraju, poprave, okončaju, ali i novi ostvare. Kompromisi su tu dok ne narušavaju antičke proprocije. Sve robustno odbija. Neotesan jezik posebno. Ko ima duži, moraće da ga urolna za sopstveno dobro. LJUBAZNOST i SKLAD su omiljeni pojmovi punog Meseca u Vagi. Podsetiće nas i na: HVALA i IZVINI – iako nije isto što i „OPROSTI“ {za šta se Venera u Ribama bori}, nećemo da čangrizamo. Konflikte valja rešiti uljudno, civilizovano se pozdraviti bez gorkih ukusa u ustima. Uostalom, i obuti tuđe cipele. Nismo krivi što smo pogrešno, jedno za drugo, bili nakalemljeni. To ne znači da ne postoji Drugi za koga jesmo. Samoća više ne prija, naročito ne ona u dvoje. MI nije samo JA {Sunce u Ovnu} niti je samo TI {Mesec u Vagi}. Mora se naći tačka ravnoteže – suštinski zadatak lunarne eklipse… ili pre: polaganje ispita {lekciju studiramo od jeseni 2013.}.



Sabijski simbol Meseca govori o grupi mladih okupljenih oko logorske vatre, a u spritualnom zajedništvu. Zapravo, o neophodnosti da se povežemo sa svojim srodnim dušama najpre u duhovnom kontekstu, da pronađemo zajednički jezik, osnujemo svoju inspirativnu komunu i borimo se zajednički za nove vrednosti, vizionarski put. Da delimo svoje ciljeve, ideje, slične težnje. Mesec u Vagi i ne voli da bude sam, a tokom eklipse pada u treće polje {i opoziciju sa Merkurom}, te je komunikacija, druženje, okupljanje imperativ. Sa druge strane, Sunce je u opoziciji sa Mesecom. Spore se. Doslovna slika Sunca nam govori o ljubavnicima koji šetaju pustom stazom. Zbog prirode samog punog Meseca koji nam otežava da pronađemo sreću unutar sebe (ne izvan), te imamo i jaku potrebu za onim drugim, slika može biti bukvalno protumačena – usamljenost u okviru odnosa. Preterana zavisnost od drugog, u ma kom smislu, mentalno, emotivno, materijalno. Može da ukaže na preveliku posesivnost i gušenje, te odatle i pusta staza {drugi su nepoželjni na njoj}, ali postoji potreba za interakcijama {onim Mesečevim društvom oko logorske vatre} i mimo same veze, za druženjem bez prisustva partnera. Može označiti tajne ljubavne veze, veoma intimne, daleko od očiju drugih, ILI da smo sami sebi dovoljni. Posedujemo strah od posvećivanja odnosu; muči nas osećaj zapostavljenosti, nepozvanosti, odbačenosti {od strane drugog ili grupe}. Sabijski simbol Sunca, zapravo, govori o polarizaciji energija kao neophodnom procesu zarad ispunjenja životnog smisla; o važnosti postizanja samosvesti u svetu dualnosti. Da bi čovek mogao da dosegne i materijalizuje svoje najviše potencijale i bude “funkcionalna” puzla kosmičkog jedinstva, neophodno da je prvo sam postane celina. Jesmo li CELI? Međutim, u prirodi sve interaguje vrlo dinamično, postoji uzajamnost različitih energija, što i omogućava održanje svakog oblika života {fizičari nam to najbolje pojašnjavaju} – ne možemo se zatvoriti u procesu. Negiranje drugog, samodovoljnost... ILI gubljenje identiteta kroz odnos su ekstremi ove eklipse, koje treba zaobići.

Ova eklipsa nam govori i o PROJEKCIJAMA {a njena vladarka, Venera u Ribama, o ogledalima}. Svi to radimo – pripisujemo drugome svoje mane ili vrline, a kad to shvatimo, eto drame. Ko nam je kriv za loše procene? Venera je u T kvadratu sa Saturnom i rx Jupiterom – dodatno potvrđuje da je odnos davanja-primanja neproporcionalan. Preciznije? Hiperparazitizam! O tome je dosta bilo priče prošle godine {naročito za jul i avgust}, nema potrebe za ponavljanjem. Magistrirali smo! Jupiter i Saturn se svađaju oko one famozne: je l čaša do pola prazna (Saturn) ili do pola puna (Jupiter)? Njihov kvadrat traži rekonstrukciju samih ŽELJA, vere, prioriteta; ali i planova, ciljeva, finansija, sistema vrednosti (VE) u najopštijem kontekstu. Jupiterov trigon sa Plutonom dosta pomaže u tome. U nemogućnostima (JU-SA) možemo videti i potencijale. Nešto NE može jer nam NE treba. Nešto MOŽE, ali ne želimo dovoljno.

No, evo prilike i da se poradi na ZAKONIMA PRIVLAČNOSTI! – jer ozbiljno škripe. Iznutra (podsvest) se mora postaviti sve na svoje mesto. Venera je na zanimljivom stepenu koji govori o dami sa krznom lisice; akcenat je i na spoljašnjim i na unutrašnjim vrednostima. Sigurna je u sebe, zna da se nosi sa određenom neprijatnom situacijom (Saturn), da je prilagodi sebi; da IDE po ono što želi i da to na kraju dobije. Uz sekstil Plutona ume da se zaleči zmijskim otrovom, a što je bitnije – da pusti uzjogunjenu ptičicu iz kaveza. Nema emocionalnog gneva u miraz pokolenjima. Eliminiše sa lakoćom sve što je destruktivni višak. Sam sistem vrednosti evoluira. A i “ljubav života” se vrzma po glavi.

Narednih dana Venera je u zagrljaju Hirona, Južnog Čvora i Cerere, isceljuje se, hrani kroz samu ljubav. Od 25.marta – 30.marta Mars maše sa Kupidonovim strelama, kuca na vrata ljudskog srca. OTVORITE! Potraga za „my cup of tea“ je na pomolu, jer apetiti za srodnim dušama rastu kao kvasac {Jupiter je u opoziciji sa Venerom}. Kriterijumi su visoki. Pored želje za držanjem za ruke i deljenjem kifle na ravne časti, ROMANSOM, ljubavnim mađijama, eklipsa će nas oraspoložiti za okupljanja, kulturna zbivanja, razmenu mišljenja i saveta, timski rad. Kao negativni potencijali tu su: preterana {mentalna, materijalna…} zavisnost od postojanja drugog bića  i gubljenje svog identiteta {svi glagoli u prvom licu množine}; zaziranje od mišljenja komšija i rođaka {avaj, eklipsa pada u treće polje} i statusa „babadevojke/dečkodede“, stupanje u površne veze zarad pukog postojanja istih i određenih interesa; cement-puder na rošavom licu {šta god ono, individualno, predstavljalo}.

Ukoliko eklipsa aktivira natalnu planetu, uticaji su do godinu dana, naročito do šest meseci, pre svega za prvu dekadu kardinalnih planeta {Ovan, Vaga, Rak, Jarac} i planete na POSLEDNJIM stepenima treće dekade promenljivih {Blizanac, Devica, Strelac, Ribe}. Važi i za Ascedente.









CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Thanks for reading!
Don't forget: sharing is caring!