Godišnji horoskop {za 2017} za LAVA: “Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist.”


Godisnji horoskop za Lava 2017




Ništa slađe nego kad nađete novčanicu, i od pedeset dinara, u džepu pantalona koje ne pamtite kad ste posledni put obukli, zar ne. A bilo je crnih dana kada bi vam ista dobro došla. Od 2013. kasni sms od banke da je legla uplata, od koje ste više i digli ruke? Evo, proknjižava se sa sve kamatom (!), na vaše opšte zaprepašćenje! Štipate se za obraze – naročito ako ste među mačkicama koje su krvnički davale sebe; sve kandžice slomile, ne bi li se vratile na crveni tepih sa kojeg su ih nebesa zbacila. Kruna vam jeste spala sa glave, što ste na jedvite jade preživeli, no bila je dotrajala {sad uviđate}. Modni trendovi se menjaju, a estetici ponovo počinjete da pridajete značaj. Deda Mraz vam pakuje drugu! Dizajnirao ju je Univerzum protekle dve godine, iako ste mislili da je skroz zaboravio vašu email adresu... Pobogu, pa ne bruse se dijamanti tek tako! Uskoro će vam nova biti ubačena u dimnjak, u škljokičanstvenoj kutiji sa svilenom mašnom, kako i dolikuje. 

Liker sa voštanim pampurom, koji ste decenijama krili i od sebe samih, za specijalni life event, spreman je da se utopi u vašim jezičnim kvržicama. Da, čak i ako ne prigrlite sanjani Oskar – otvorićete ga. You are life itself. Ima li veće svečanosti? Najezda smrti tokom 2016. nas je sve naterala da stavimo prstić na čelo. U Tvenom {slobodnom} prevodu: strah od iste je samo posledica straha od života, jer čovek koji ga udiše punim plućima – spreman je da umre svakog momenta. Vreme je da se jutarnja kafa konačno, sa uživanjem, popije u „kraljevskoj“ marinsko plavoj šoljici sa pozlatom; obuče plišana crna haljina, stave biseri, prsne Chanel {gde god želite da budete poljubljeni – kad se najmanje nadate}, a vruć kroasan gricne ispred Tiffany&Co izloga... potom i kupi kakav komad nakita, dakako. Zaslužili ste. Kopali ste dugo u rudniku. Vaš život ponovo dobija glamurozni sjaj. 2017. volite ono što radite i radite ono što volite.

Ogledalce više ne izbegavate, čak razmišljate da nabavite novo sa vintage ramom... a i setili ste se čuvene mantre Ruške Jakić! Osećate se dobro u hramu svog bića, te plenite pažnju – hteli ili ne. Energija nikada ne laže. Famozni savet „fake it till you make it“ ne pali kod nje. Zračite srčanošću kao bakina furuna, pored koje bi mnogi da ogreju promrzle prste. Primećeni ste, jer opet ste na pozorišnim daskama, iako to nećete odmah {baš svi} uvideti. Iskonska lepota je ionako često nesvesna sebe, ne šetka naokolo sa samoljubljivim transparentom. Potajno vas uhode paparazzi i dok dostojanstveno, kako samo vi umete, ubacujete kesu sa đubretom u kontejner. Ulicom hodate u pratnji vama nevidljivih telohranitelja, no ne i prolaznicima. Iščuđavate se „značajnim“ pogledima. Je l vam se pokakila ptičica na glavu... ili mladalačkim slengom: wtf? Merkaće vas bar krajičkom oka, i to ne bilo ko, taman se zabili u najmračniji ćošak kafića. Drugi će misliti da niste „odavde“ jer delujete nekako svetski. Poneko će vas i doslovno pomešati sa licem sa naslovne strane {premda bi neko od vas mogao i naprasno osvanuti na istoj}, što vam neće baš imponovati kako 2017. ozbiljno držite do AUTENTIČNOSTI. Možda je rođena sa tim ili? Sigurno nije Maybelline. Želite da budete unikat, što ćete i uspeti, krajnje nepretenciozno – to  jeste sudbina pravog rariteta. Kič & šund i ostale usiljene fanfare zaboravite, jer će stvoriti kontra efekat. Naravno, sami birate po čemu želite da budete memorisani. Ravnodušnosti neće biti, o tome ne brinite.

Kada se vratite sa dvomesečnog putovanja, kasirka iz obližnjeg marketa, u koji i ne ulazite tako često, pitaće vas: „pa gde ste komšinice do sada?“ – što će vas prijatno iznenaditi. Da, biće primećeno i vaše odsustvo – i to tamo gde najmanje očekujete da bude. Pokajaće se (ex) poslodavci koji nisu umeli da cene vaše sposobnosti i prekovremeni rad za pola firme. Shvatiće ko ste, šta su „imali“, par meseci nakon što date otkaz. No, na molbe da se vratite natrag nećete reagovati, čak i ako vam dopuste da sami odredite cifru. Mnogo toga, kao dobrotoljublje, ne može iznivelisati nikakav novac. Sećate li se maestralnog advertajzinga za French Connection: „Pity the ex-lover who sees the woman today“? Tokom 2017. kao što ćete želeti da budete „pronađeni“, želećete i da budete „izgubljeni“ – iz pukog samopoštovanja, kom udarate nove temelje. Ne, nije vam svima utkano u srž. Ne bolujete (s)vi od Daning-Krugerovog sindroma. 

Imate idealnu priliku, naročito ako ste generacije 1970, 1977, 1985, 1993, da osnažnite i izbalansirate svoju Manipuru – treću čakru, koju vam je Univerzum i dao na raspolaganje. Odnosi se i na Ascedentalne Lavove {kraj druge i celu treću dekadu}. 

Uspostavljate nove strukture svog ego identiteta i zdravu meru ljubavi prema sebi. Da, želećete da budete na „ti“ sa sobom, jer sada imate čistiju svest o tome KO ste, koja je vaša misija. Ako ste smisao svog postojanja dovodili pod sumnju, ili niste umeli da ga precizno definišete – slažu se puzle i nazire odgovor. Sastavljate „pravilnu“ listu prioriteta i vrlo ste motivisani da je se pridržavate u svakodnevnici. Podvlačite olovkom i kritične granice, kako biste svoju energiju eksploatisali u što konstruktivnije svrhe. Vaša shvatanja o sopstvenim (ne)kvalitetima i sposobnostima sazrevaju. Gde ste to sebe potcenili, a gde precenili? Jeste li ponosni na ono što jeste i kako se uopšte nosite sa ponosom? Šta vas čini jedinstvenim? Koji su vaši talenti? Jeste ih uzimali zdravo za gotovo? Da li tretirate sebe kao što tretirate druge? Pogužvani rubovi, na šta god se precizno odnosili i ako postoje, sada se daju popeglati. Zaslužujete da budete poštovani i voljeni baš onoliko koliko, i na koji način, sami poštujete i volite druge. 

Ukoliko vam je gornja granica Manipure probila plafon, morate korigovati bolesno takmičarski duh, gaženje preko mrtvih, nefleksibilnost, opsesiju ordenjem i apsolutnom kontrolom, precenjivanje sebe, narcisoidnost, sponzoruša-faktor, lenjost, preterano ždranje hrane... Ako su vam pak krtice izbušile donji prag čakre – anksioznost, hronični osećaj krivice vezan za samopoštovanje i samovrednovanje, nedostatak jasnog fokusa i cilja, vere u lakoću da se USPE i bez guranja kamenja uzbrdo; demotivisanost, slab apetit... na čekanju su za estetsko-hirurški zahvat. Srećom, operacija će zasigurno proći dobro, tako da nema razloga za brigu i odlaganja. Iako morate marljivo raditi na sebi, Univerzum vas bodri, namiguje vam kroz „pokloničiće“ nakon svakog položenog testa, pomažući vam da kroz ceo proces prolazite što je lakše moguće i ne izgubite motivaciju. U kom god da ste taboru, imate velike šanse da uspete u harmonizaciji emotivne, mentalne, duhovne i telesne sfere. Jednom rečju, da se integrišete, a potom i prigrlite ono o čemu ste oduvek sanjali.

Postoje, naravno, i razne pripomoćne metode za ravnotežu centra prane – od joge {najtipičnije poze: „ratnička“, „brod“ i „pozdrav suncu“ ili: Virabhadra, Navasana, Surya Namaskar}; korišćenja citrusnih eteričnih ulja, ruzmarina, kamilice, nane, hajdučke trave, tamjana, sandalovine; konzumiranja žitarica, jogurta, kurkume, kima, majorana, semena lana; kristaloterapije – žuti topaz i turmalin, tigrovo oko, žuti safir, ćilibar... do konkretnih mantri na tačno preciziranim frekvencijama, koje pomažu tokom meditacija i vizuelizacija za aktivaciju i balansiranje Manipure. Najjednostavniji metod: sedenje pored kamina, izlaganje suncu, paljenje sveća, unošenje ŽUTOG u svoj prostor {zavese, posteljina, posuđe...} i na sebe {odeća}. To su samo neke od metoda kao mali help, što ne znači da će vam biti bliske. Ako vam zvuči odbojno ili suludo, neće ni imati vajde ukoliko primenjujete na silu. Naročito, ako u svoj toj nemiloj raboti, negujete neprihvatanje sebe baš takvi kakvi jeste. Vi ste centar i fokus – gde ga ekstremno usmerite, zasigurno da će biti i konkretnih manifestacija, kad-tad. 

Ponavljam još jednom {za one koji se u ovom segmentu pronalaze}: mane {što su ponekad i pregojazne vrline} možete ščepati za gušu. Pikaso bi vam poručio: da biste znali šta ćete da nacrtate, morate da počnete da crtate. Počnite. Budite bliski sa svojim „neprijateljima“, ako biste već da ih pobedite za vek vekova. Umesto da očajavate, svaljujete krivicu zbog (...) ili paničite jer vas čeka obiman posao, prvo prihvatite trenutno stanje kao to što jeste: TRENUTNO. Oprostite sebi na greškama kojima ste zaslepljeno robovali... i „one“ će vama. (Samo)opraštanjem se kidaju svi čvorovi. Tokom 2017. prati vas i čuvena izreka: „koliko para, toliko muzike“. Uverićete se da zaista koliko dajete, toliko i dobijate, samo ponekad nije u konceptu koji ste očekivali.... a očekivanja su koren svake migrene, zar ne. Srećom, nećete imati zdravstvenih problema kako vam se jača vitalnost.

However, mnogo lakše se krećete iz tačke A u tačku B. Stabilnim koracima hodate i starim i novim stazama, čak i kad su one popločane ledom. Ne izbegavate ga. Kad profesionalni plesači prave fascinantne akrobacije na istom, zašto vi ne biste ovladali najobičnijim pokretom. Bilo šta što hronično škripi, 2017. se može podmazati ako zavrnete rukave. Problem se neće rešiti metodom kojim je nastao, niti će ga kosmos politi magičnim Vanishom. Uzimate svoj život u svoje ruke. Samodisciplina vam neće padati teško, ma koliko stavki čekalo da bude prekriženo sa TO DO liste, jer ste motivisani da ulažete u budućnost, u koju VERUJETE... a veruje i ona u vas! 

Iako razmišljate kako da materijalizujete svoje vizije i stalo vam je da „opipate“ nešto konkretno, opušteniji ste. Ne more vas strahovi koje ume da izaziva neizvesnost. Postojeću stabilnost želite da zadržite, ali i da stabilizujete određeni segment života koji je u hronično-haotičnom stanju. Uprkos tome, radujete se i mirisu promena u vazduhu i vrlo ste adaptibilni. Spontano im hrlite u susret i prihvatate ih. Vodi vas objektivni pozitivizam, te tačno znate kada treba da čekate da se upali zeleno svetlo na semaforu, a kada je u redu preći pešački na crveno, bez pogubnih posledica. Dobro procenjujete koji je rizik isplativ. Ne robujete tradiciji, iako je poštujete u onim aspektima gde i dalje ima svoj smisao. Odvajate bitno od nebitnog, a služe vas i blic munje u svesti. Vaša lična vera i životna filosofija poprimaju šire dimenzije. U procesu ste duhovnog preporoda. 



Novo vas inspiriše, ali se trudite da zadržite ono što vam i dalje služi. Nešto od toga ćete i oplemeniti. Stari prašnjavi kredenac iz podruma se da retuširati i upotrebiti kao originalan a nov komad nameštaja. Možda vam se to i osladi kao hobi, a blagovremeno se spontano pretvori u biznis. Ili dobijete priliku, opet krajnje spontano, da pokažete svoje rukotvorevine na kolektivnoj izložbi kakvog art centra, galerije... pre svega zahvaljujući kontaktima koje ostvarujete prilično lako. Vaš adresar se dopunjava novim brojevima: i vrlo uglednih „moćnih“ ljudi i onih „zarobljenih“ u seoskom sobičku. Od 7 do 77. Jasno vam je da nije zlato sve što sija i da je uvek prvo, negde, zakopano u dubinama zemljine kore. Duhovnog elitizma se pridržavate – nijednog drugog. Svest vam nije sužena i ne varite stereotipe. Kao što ćete izbegavati da osuđujete druge, tako ni njima nećete dopuštati luksuz lepljenja etiketa na vaše čelo. Ne primate baš kojekoga u svoju avliju, iako su vrata otvorena a vi domaćinski nastrojeni. No, vaša tabla – vaša kreda za pisanje pravilnika ponašanja. Lažni moralisti su vam trn u oku naredne godine i u širokom luku izbegavate plitke i osiromašene duhom ljude. Takođe, pravite distancu od „life narikača“. Ko ne želi da slavi život zajedno sa vama – nije pozvan na tulum. Nećete se raspravljati niti ubeđivati. Ko vas razume – razume. Bisere ne bacate u svinjac... sem ako kakva princeza nije zarobljena u istom. Pomoći ćete joj da izađe. Stalo vam je do istine, pravednosti, ravnopravnosti – no za razliku od mnogih, znate šta znači sam pojam, te ne dopuštate ni neopravdano izjednačavanje. 

U ljubavi ste sa {pravim} autoritetima, jer ste i sami to. Sličnosti ste uvek privlače i opstaju. Cene vas i mnogo iskusniji i stariji. Ostavljate vrlo pozitivan utisak, ali se prikazujete i u ruhu odgovornosti, pouzdanosti, zrelosti... u miksu sa integritetom, individualnošću i dozom simpatične ekscentričnosti. Krajnje prirodno. Zahvaljujući ekspresivnosti ličnosti, otvoriće vam se brojna vrata: i na planu karijere i samih partnerskih odnosa – naročito ako ste u podznaku Ovan, Lav, Vaga, Vodolija {druge i treće dekade}. Neko od vas će imati dejt sa sudbinom, pa gledajte da uvek budete u svom najboljem izdanju, jer iznenađenja vrebaju baš tamo gde, i kada, ih vi ne vrebate. Sa prošlošću raskidate i sa osmehom na licu pravite ispraćaj određenim ljudima. Želite bolje, jer i sami postajete bolji. One-night stand vas apsolutno ne zanima, niti ste voljni da gubite energiju na ljubavne nadrealističke kolaže. Želite zdravu i konkretnu vezu, ali niste opsednuti njenim nedostatkom. Ne jurite kao muve bez glave. Jasno vam je da se prvo sami morate prepakovati i izmenjati stare pogubne obrasce. Verujete da vas više sile podržavaju i da sve dolazi kada ste zaista spremni. Nećete se osećati usamljeno, čak i ako ste singl. Društveni život vam buja i tu pronalazite kvalitetne vajb razmene, jer držite se svojih visokih kriterijuma u kontekstu sistema pravih vrednosti. Puko abrovisanje ne dolazi u obzir. Prijateljstvo, na delu, vam je veoma važna stavka i tu podlogu tražite u svim međuljudskim odnosima. Sami ste prijatelj koji nema cenu i pronalazite svoju srodnu dušu, ukoliko je već nemate. Zasigurno da će vam bar jedna nova osoba postati važna.

Mnogi od vas će biti raspoloženi i za dodatne specijalizacije. Ako ste među mlađima, možda ćete upisati doktorat ili se odlučiti za dodatne studije, i u inostranstvu. Pojedini se možda i nađu iza univerzitetske katedre, te postanu miljenici među studentima. Sada umete da prenosite znanje na vrlo jednostavan i razumljiv način, a opet zabavan. Ako ste student, profesor vas voli. Iako grejete stolicu, imate i sreće da izvučete papirić sa pitanjem na kom ste magistrirali, za svojim radnim stolom. Generalno, receptivnost vam je na nivou i treba da je iskoristite. Želite da nadogradite postojeće profesionalne veštine ili steknete nove, da obogatite riznicu svojih znanja, kao i spoznaja. Ukoliko ste u naučnim vodama, možda objavite svoj autorski rad – ili već iz neke druge oblasti. Možda svoje kreativne potencijale plasirate na online tržište, te privučete i veliku pažnju medija. Postoji mnogo opcija, a i nemoguće je generalizovati ovim putem. Uglavnom, svoje TALENTE i ideje možete upotrebiti u konkretne svrhe. Bilo da ih tek otkrivate ili se vraćate zapostavljenim. Možda ste oduvek želeli da naučite salsu, ali vam se nije dalo. Evo, sad je povoljan trenutak i za to. Posvetite pažnju svom telu, jer ga možete dovesti u red – ukoliko ste nezadovoljni trenutnom formom ili stanjem istog. Oprobajte se i u igrama na sreću. Možda osvojite bar kakav parfem. Na neki način, ovo je VAŠA godina, te imate puno razloga da se unapred radujete! Februar, april, avgust, septembar i početak oktobra su vaši

Napomena: uopšteni godišnji horoskop po znaku Sunca ili samo Ascedenta uzeti za ozbiljnom rezervom {i moj i bilo čiji}, jer je nemoguće kroz internet tekst precizirati tumačenje za konkretnog pojedinca. Ono se radi u skladu sa celokupnom natalnom kartom, i ne podrazumeva korišćenje samo tranzita. Ovo su samo kratke smernice, da vam zagrebem znatiželju i dam osnovne uvide, koliko mi ovaj način i dopušta. Tekst se odnosi primarno na kraj druge i treću dekadu Lavova, a dobrim delom i Ascedenta. 

Ukoliko imate među bližnjima Lavove, pročitajte kroz šta prolaze naredne godine, da biste ih bolje razumeli, a time im svakako i pomogli. Ako vam je stalo do njih, podelite sa njima i spisanije. Sharing is caring!

Cat





CONVERSATION

6 comments:

  1. Hajde sledeci da budu bik pa blizanac, pls ;) cekam ih vec jaaako dugooo ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ih, pa volela bih da ih sve odjednom isprintam. Pišem u "višku" slobodnog vremena. No, biće. Nije januar smak sveta ni za Bika ni za Blizanca :)

      Delete
  2. Mene malo bune ove dekade, kraj 7.mj je prva dekada i koji dio teksta je za njih? ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za prvu dekadu ovde nema ništa :)
      Pozdrav

      Delete
  3. A je li ima za sam kraj trece dekade? :) Poz Cat inspiracijo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Preko leta 2017, najranije, posebno tokom kraja avgusta/početka septembra, potom decembar 2017, za ovu godinu. Nastavlja se i tokom naredne godine, na proleće i tokom jeseni/zime 2018/2019.
      Cmok

      Delete

Thanks for reading!
Don't forget: sharing is caring!